VADBE IN MEDITACIJE


S 1.6.2020 ponovno odpiramo vrata telovadnic in tako tudi skupinskim vadbam. Prosimo, če se prijavite na vadbo preko elektronske pošte ali nas pokličite na telefonsko številko 05/639-20-13.

Kot novost v Studio Maja vam predstavljamo dve vrsti meditacij, OSHO meditacijo in ZEN meditacijo.

OSHO AKTIVNE MEDITACIJE - OSHO ACTIVE MEDITATIONS®

vsak torek ob 19.00 - 20.30

OSHO Aktivne meditacije so strokovno osnovane meditacije, ki trajajo eno uro in so razdeljene na različne faze. Skozi te faze se z aktivno dejavnostjo kot je ples, skakanje, izvajanje zvokov, kaotično dihanje ali podobne aktivnosti najprej povežemo sami s seboj in se tako bolje zavedamo svojega telesa in svojih misli . Ko se telo in um uskladita spoznamo da smo samo opazovalci . To je stanje, ki prinaša globoko sprostitev, čutnost, blaženost, zavedanje, notranje stanje tišine in miru. Vsaka OSHO meditacija ima svojo glasbo, ki je posebej osnovana zato da podpira različne faze.


Meditacija je sproščenost, prisotnost in zavedanje.

Meditacija je biti v sedanjem trenutku, ne v preteklosti ne v prihodnosti.

Meditacija je biti v svojem telesu in v globokem sprejemanju sebe in vsega okoli nas.

Meditacija je vse tisto kar smo, ko se naše razmišljanje in notranji nemir ustavita.

Uživajte v meditaciji in je ne jemljite preresno.

Mesečna vadnina je 35eur, prvo srečanje bo v torek, 2.6.2020.


Prem Shama Sati

premshamasati@gmail.com


OSHO is a registered trademark of OSHO International Foundation, used with permission, www.osho.com/trademarks Osho text excerpts, images, artwork, videos, audios and other copyrighted content are used with permission of © OSHO International Foundation, www.osho.com/copyrightsKLASIČNA JAPONSKA ZEN MEDITACIJA

vsak četrtek ob 19.00 - 21.00Pričnemo z novo skupino klasične ZEN meditacije, v tradiciji moderne japonske ZEN šole Sambo-Kyodan, pod vodstvom dr. Joachima Grossa, zdravnika in meditacijskega učitelja iz Nemčije.


Meditacija v skupini je bolj intenzivna in disciplinirana kot meditacija doma, saj se v skupini razvijajo boljše meditacijske energije.


ZEN meditacija kombinira dve glavni veji Zena (Rinzai in Soto), z rituali in recitacijo klasičnih Zen Budističnih tekstov v angleškem jeziku, prilagojeno sodobnem času.

Je ideološko nevtralna praksa osredotočanja, pri kateri ne gre za religiozno prakso pač pa za metodo oz. tehniko osredotočanja.


Sedeti v sedeči ZEN meditaciji, ki jo poimenujemo ZAZEN, pomeni umiriti telo v položaju z zravnano hrbtenico, umiriti dihanje in nadaljevati z umirjanjem pozornosti. Sedimo lahko na stolu, blazini ali pručki, kakor nam dopuščajo telesne zmožnosti.

Trening z recitacijami v angleškem jeziku vam bo omogočal udeležbo v številnih mednarodnih Zen centrih s podobnim programom.


Klasična ZEN meditacija bo potekala v popolni tišini, z uvodno ritmično recitacijo klasičnih tekstov v angleškem jeziku ob ritmu mukogyojem (japonski leseni boben).

Potek meditacije: 25 min sedeče meditacija v tišini, 25 minut predavanja o ZENu v slovenskem jeziku, 25 min meditacija v tišini. Med sklopi je po 5 -7 min meditacijske hoje in možnost za WC.

Nosimo temne, udobne, enobarvne obleke za meditacijo.


ZEN meditacija je praksa zdrave discipline: Bodimo točni, ker meditacija se začne točno.

Držimo se higienskih pravil NIJZ: razkužimo roke pri vhodu, pridemo, ko smo zdravi, pustimo 1,5 do 2 metra razdalje med nami.

Mesečna vadnina je 30eur, prvo srečanje bo v četrtek, 4.6.2020.

Več o ZENu na www.medizen.info


Gassho! (japonski pozdrav)


Joachim Gross, zdravnik, meditacijski učitelj


0 views

Tel: +386 5 63 92 013 

e-mail: info@studiomaja.si

  • Black Facebook Icon

© 2017 by Tina Krmac. Proudly created with Wix.com