DVODNEVNA DELAVNICA ANTIGIMNASTIKE

Dvodnevna delavnica Antigimnastike, 3. 6. in 4. 6. 2022

Kaj je Antigimnastika?

Antigimnastika ali „obratna-telovadba“ že beseda sama pove, da temelji na obratnem konceptu klasične vadbe. Pri tej obliki gibanja ne gre toliko za krepitev vseh mišic, kot za sproščanje prenapetih in skrajšanih mišic ter aktiviranje tistih mišic, ki jih manj uporabljamo. Ta metoda je novo dojemanje drže in težav z njo. Izvajanje gibov spremljajo dihanje, princip izvajanja pa je nežen in natančen – z manj ponavljanj. Vsakdo, od 9. pa do 99. leta, lahko izvaja to metodo. Najbolj pogostim simptomom, katerim ta metoda pomaga so: bolečine v križu in vratu, bolečine v ramah, obrabe in spremembe v sami telesni drži in drugo. Ta princip metode ni terapija, temveč spoznavanje svojega telesa, subtilnost in spremembe, ki so se nabrale skozi leta, tudi »skladiščena« preteklost, ki je morda stigmatizirala telo.

Vabljeni vsi, ki želite narediti nekaj dobrega zase in vsi, ki to že delate profesionalno. S tem lahko nadgradite svoje znanje in poskusite nov način spoznavanja in sproščanja svojega telesa.

Ustanoviteljica metode: Therese Bertherat – fizioterapevtka – je izdelala to metodo predvsem zaradi tega, ker je bila razočarana nad medicinsko obravnavo telesa, ki dojema telo po delih, oziroma samo po mišicah in ne celostno. Sodelovala je z mnogimi strokovnjaki tudi z Francoise Mezieres na področju človeške psihe in telesa ter razvila svoj unikaten koncept, ki ga sedaj že 30 let uspešno prakticira po svetu.

Delavnico vodi: Dr. Fabrizio Zambonelli – fizioterapevt, ki dela v Bologni v Centru za psihoterapijo in telo. Specializiral se je za klinično svetovanje in se posveča celostni obravnavi človeka. Prevod zagotovljen.

Link do spletne strani: antiginnastica.com

petek, 3.6.2022 od 15.00 do 19.00

sobota, 4.6.2022 od 9.00 do 16.00, vmes čas za kosilo.

Cena dvodnevne delavnice znaša 160€. Prijave zbiramo do petka, 27. maja 2022.

Prijave in informacije dobite v

Studiu Maja na Ferrarski 8, (Ogrlica) Koper, tel:05/639-20-13, mail: info@studiomaja.si.

9 views