DELAVNICE ZA NOSEČNICE IN STARŠE

PRIPRAVA NA POROD

Govorili bomo o bolečini, ki spremlja porod, o akupresurnih točkah za lažji porod in masažnih prijemih, ki jih lahko izvaja partner. Vadili bomo tudi 3 faze dihanja za lažji porod.

Predava: Mag. Maja Fortunat

Sreda,

20/4/2022, 18.30 – 20.00

RAZUMEVANJE OTROKOVIH POTREB V ZGODNJEM OBDOBJU

Starša se v obdobju pričakovanja otroka pogosto ukvarjata z vprašanji: 'kako ga bova vzgajala?, bo zdrav?, v kakšno osebo se bo razvil?, se bomo razumeli?'. Žal za slednja vprašanja pogosto ne najdeta odgovora in zanju pomenita skrbi. Toda, ali za ta vprašanja ne obstajajo pozitivni odgovori? Seveda, nanje bomo odgovorili skupaj na delavnici.

Predava: dr. Aleksander Zadel, univ.dipl.psih.

Petek,

22/4/2022, 18.00 – 19.30


RADOST IN IZZIVI DOJENJA

Prvi del

Dojenje je naraven, enostaven in najbolj zdrav način prehranjevanja dojenčka. Prinaša koristi in zadovoljstvo tako otroku kot materi. Prvi korak do dojenja sta želja in odločitev matere. Na srečanju pa bomo spoznali še druge dejavnike in pogoje, ki vplivajo na uspešnost dojenja, saj je za bodoče matere ključnega pomena, da se s temi informacijami seznanijo že pred rojstvom otroka.

Predava: Tanja Potočnik, dipl.prof.šp.vzg., bivša svetovalka pri Mednarodni zvezi za dojenje, obporodna spremljevalka - dula CD (DONA)

Petek,

6/5/2022, 17.00 – 19.00

HANDLING – ROKOVANJE Z DOJENČKOM

Pri ‘handlingu' se bomo naučili pravilnega dviganja, obračanja in nošenja novorojenčka. Govorili bomo o vplivu masaže na telesne, mentalne in psihične funkcije, kdaj in koliko časa masiramo otroka, na katere težave lahko vplivamo.

Predava: Mag. Maja Fortunat

Sreda,

11/5/2022, 18.30 – 20.00


RADOST IN IZZIVI DOJENJA Drugi del

Pogosto se zgodi, da nam v prvih dneh in tednih po rojstvu otroka dojenje otežijo nepredvidene težave. Pojavijo se večinoma na samem začetku, ob vzpostavljanju dojenja in v prvih dnevih in tednih po porodu, z nekaterimi izzivi in vprašanji pa se srečujemo tudi kasneje, v različnih obdobjih otrokovega razvoja. Da bi se jim izognili ali jih uspešno premostili, bomo na delavnici predstavili najpogostejše med njimi, vzroke zanje in načine, kako jih lahko preprečimo ali obvladujemo.

Predava: Tanja Potočnik, dipl.prof.šp.vzg., bivša svetovalka pri Mednarodni zvezi za dojenje, obporodna spremljevalka - dula CD (DONA)

Petek,

13/5/2022, 17.00 – 19.00

PRIPRAVA NA POROD IN LAJŠANJE PORODNE BOLEČINE

Govorili bomo o bolečini, ki spremlja porod, o tem zakaj te bolečine lajšamo, o tem kako bolečina vpliva na porod in o metodah lajšanja bolečin ter o prednostih, pomanjkljivostih in možnih zapletih ter o anesteziji za carski rez. Govorili bomo o akupunkturi v nosečnosti in med porodom.

Predava: Gordana Pavlovič dr. med., specialist anesteziolog

Sreda,

18/5/2022, 18.00 – 19.00


OTROKOVO PRVO LETO IN NOVI ODNOSI V DRUŽINI

Na predavanju bomo govorili o čustvenem razvoju otroka in o razvoju navezanosti v prvem letu življenja. Govorili bomo o novih odnosih v družini, o vlogi očeta ter o oblikovanju okolja, v katerem se bo otrok počutil varnega, kar mu bo v pomoč kasneje, pri korakih v vedno večjo samostojnost. Če bo čas, se bomo ustavili tudi pri značilnostih otrokove igre v tem obdobju.

Predava: Špela Šoštarič, univ.dipl.psih., psihoterapevtka

Petek,

27/5/2022, 17.00 – 18.30


Za nosečnice, ki v Studiu Maja obiskujejo telovadbo, so predavanja in delavnice BREZPLAČNE.

Prispevek za partnerja je 5€, prispevek za ostale pa 10€ na posamezno predavanje/delavnico. Prijave zbiramo na e-mail naslov: info@studiomaja.si in na telefonsko številko: 05/6392013.64 views