6 – tedenski tečaj ZEN MEDITACIJE in zaključek tečaja z ZEN-MASTERJEM GERTOM LŰDERICEM

S pričetkom v četrtek 24.9.2020!

ZEN meditacija kombinira dve glavni veji Zena (Rinzai in Soto), z rituali in recitacijo klasičnih Zen Budističnih tekstov v angleškem jeziku, prilagojeno sodobnem času.

Je ideološko nevtralna praksa osredotočanja, pri kateri ne gre za religiozno prakso pač pa za metodo oz. tehniko osredotočanja.

Sedeti v sedeči ZEN meditaciji, ki jo poimenujemo ZAZEN, pomeni umiriti telo v položaju z zravnano hrbtenico, umiriti dihanje in nadaljevati z umirjanjem pozornosti. Sedimo lahko na stolu, blazini ali pručki, kakor nam dopuščajo telesne zmožnosti.

Trening z recitacijami v angleškem jeziku vam bo omogočal udeležbo v številnih mednarodnih Zen centrih s podobnim programom.

Klasična ZEN meditacija bo potekala v popolni tišini, z uvodno ritmično recitacijo klasičnih tekstov v angleškem jeziku ob ritmu mukogyojem (japonski leseni boben).

Potek meditacije: Vsak četrtek od 19.15 do 21.15. Začnemo s sedečo meditacijo v tišini (25 min.), nato predavanje o ZEN-u v slovenskem jeziku in ponovimo sedečo meditacijo v tišini (25 min.). Med sklopi je po 5 -7 min meditacijske hoje in možnost za WC.

Nosimo temne, udobne, enobarvne obleke za meditacijo.

ZEN meditacija je praksa zdrave discipline: Bodimo točni, ker meditacija se začne točno.

Držimo se higienskih pravil NIJZ: razkužimo roke pri vhodu, pridemo, ko smo zdravi, pustimo 1,5 do 2 metra razdalje med nami.

Zaključek tečaja: celodnevna delavnica ZAZEN KAI, meditacija in pogovor z Zen-masterjem GERTOM LŰDERICEM.

Cena 6 tedenskega tečaja je 78€, prvo srečanje bo v četrtek, 24.9.2020 v STUDIO MAJA, Ferrarska ulica 8, 6000 Koper.

Cena ZAZEN KAI (dan meditacije), dne 31.10.2020 od 10h do 17h je za udeležence 6 tedenskega tečaja 20€, za ostale udeležence pa 30€.

Prijave zbiramo najkasneje do 20.9.2020 na info@studiomaja.si ali na telefon 05/639-20-13.

Več o ZENu na www.medizen.info

Gassho! (japonski pozdrav)

Tečaj vodi: Joachim Gross, zdravnik, meditacijski učitelj

122 views