6 – tedenski tečaj KLASIČNE JAPONSKE ZEN MEDITACIJE za začetnike

S pričetkom v torek 20.9.2022


ZEN meditacija kombinira dve glavni veji Zena (Rinzai in Soto), z rituali in recitacijo klasičnih Zen Budističnih tekstov v angleškem jeziku, prilagojeno sodobnem času.

Je ideološko nevtralna praksa osredotočanja, pri kateri ne gre za religiozno prakso pač pa za metodo oz. tehniko osredotočanja.

Sedeti v sedeči ZEN meditaciji, ki jo poimenujemo ZAZEN, pomeni umiriti telo v položaju z zravnano hrbtenico, umiriti dihanje in nadaljevati z umirjanjem pozornosti. Sedimo lahko na stolu, blazini ali pručki, kakor nam dopuščajo telesne zmožnosti.


Trening z recitacijami v angleškem jeziku vam bo omogočal udeležbo v številnih mednarodnih Zen centrih s podobnim programom po vseh celinah sveta.

Klasična ZEN meditacija bo potekala v popolni tišini, z uvodno ritmično recitacijo klasičnih tekstov v angleškem jeziku ob ritmu mukogyojem (japonski leseni boben). Predavanje o ZEN-u je v slovenskem jeziku.

Urnik: 6 torkov od 17.15 do 18.45.

V tečaju vadimo udobno sedenje na blazini, pručki ali stolu, meditacijo v tišini (meditacijski sklopi do 25 min.) in meditacijsko hojo (do 10 minut). Nosimo udobna enobarvna temnejša oblačila.

Neposredno po tečaju je od 19.00 do 20.00 ure možna udeležba (brez dodatne kotizacije) v redni meditacijski skupini v istem prostoru.

ZEN meditacija je praksa zdrave discipline: bodimo točni, ker meditacija se začne točno.

Cena tečaja je 78€, prvo srečanje bo v torek, 20.9.2022 v STUDIO MAJA, Ferrarska ulica 8, 6000 Koper.

Prijave zbiramo najkasneje do 18.9.2022 na info@studiomaja.si ali na telefon 05/639-20-13.

Več o ZENu na www.medi-zen.org

Gassho! (japonski pozdrav)

Tečaj vodi: Joachim Gross, zdravnik, meditacijski učitelj

60 views