V ekipi smo trije terapevti, ki izvajamo različne terapije. Najprej se naročite na pregled, kjer terapevt oceni vaše stanje (če imate zdravniške izvide prinesite s seboj) in določi program terapij. Lahko je to ena vrsta terapije ali pa skupek več različnih terapij. Ker so veliko krat simptomi podobni, vzroki za nastanek le teh pa različni, je potreben izurjen terapevt, da se usmeri v reševanje vzrokov in ne samo posledic. 

Terapije z aparati

Uporaba različnih aparatov, kot so laser, ultrazvok in Hitop visokofrekvančna terapija imajo namen, da bolje  prekrvavijo tkivo,pospešijo razmnoževanje celice, ki so zadolžene za celjenje in povečajo metabolizem tkiva s tem pa hitrejše okrevanje po poškodbah, obrabah in vnetjih.

Manualne terapije

Manualne terapije so skupek različnih metod in tehnik  (Mckenzy metoda, Muligan metoda, Cyriax metoda, osteopatske tehnike, Kranio-sakralna metoda, RPG (novo), miofascialne tehnike itd.), ki jih fizioterapevt izbira in uporablja s pomočjo svojih rok, da uskladi delovanje mišično-skeletnega sistema.

Indikacije za terapijo:

 

 • utesnitveni sidromi oz. ukleščenje mehkih delov med kostmi pri določenih gibih (najbolj pogosto v ramenskem sklepu), povzročeni predvsem zaradi sklepne nestabilnosti ali poškodbe,

 • poškodbe ligamentarnega aparata,

 • karpalni sindrom,

 • zvini gležnjev,

 • težave z Ahilovo tetivo,

 • teniški komolec,

 • dekliško koleno,

 • izbočenje medvretenčne ploščice,

 • omejeno gibanje na različnih nivojih hrbtenice, bodisi v vratnem, prsnem ali lumbalnem delu,

 • omejena gibljivost po operacijah, zaradi artrofibroze, artroz, adhezij po imobilizaciji idr. 

 • glavobolih in migrenah,

 •  slabi koncentraciji,

 • vrtoglavicah,

 •  hormonskih težavah,

 • obraznih neuralgijah in problemih s koncentracijo,

 • pri dojenčkih in otrocih s posebnimi potrebami (cerebralna paraliza, avtizem), pri dojenčkih, ki veliko jokajo, imajo trd vrat, motorične težave, pri hiperaktivnih otrocih, alergijah, nevrodermitisih in astmah.

Rehabilitacijski program vaj

 • po poškodbah

 • priprava na operacijo

 • po boleznih (kap, multipla skleroza, revmatoidni artritis, ...)

 • kronične bolečine v hrbtenici, skoljoze, ...

 • za starejše (ravnotežje, oslabele mišice, ...)

Vsak prvi posvet opravimo brezplačno, v primeru, da se odločite za obiskovanje  rehabilitacijske vadbe . Z mesečno karto, pa si zagotovite profesionalnega fizioterapevta VSAK DAN!

Terapevtska masaža

Terapevtsko masažo dela izkušen fizioterapevt, ki uporablja različne tehnike na mehkih tkivih ne samo na mišicah in prav tako vključuje prijeme za sprostitev sklepov in živčevja. Terapevt oceni stanje telesa in se prilagoditi na njegove potrebe za dosego čim boljšega ravnovesja.

Shiatsu terapija

Shiatsu terapija je fizioterapija Vzhoda. Prihaja z Japonske in temelji na kitajski medicini 12-ih meridianov ter na številnih akupresurnih točkah. Pritiski po meridianih in akupresurnih točkah po celem telesu vzpostavljajo energetski pretok preko mišic in kože do notranjih organov, žlez in živčevja. Nemoten pretok energije po celem telesu zagotavlja zdravje telesa in duha.

 Shiatsu vedno ponuja odgovor v celoti. Ima razdelano diagnostiko in terapijo.

Pridite in izkoristite naraven način ohranjanja in vzpostavljanja zdravja skupaj s svetovanjem o prehrani in vajah. Preko pogovora in dotika odpravlja fizične in psihične težave (bolečine v hrbtenici, mišicah, sklepih, glavobole, živčnost nespečnost, pretirane skrbi in strahove, žalost, utrujenost, stres idr.).

Amino Neuro Frekvenčna terapija ANF

Amino Neuro Frekvenčna terapija so nalepke napolnjene z različnimi frekvencami, ki se jih nalepi direktno na kožo. Nalepke so izdelane iz tankega karboniziranega metala, ki se lepo prilagodijo koži in medicinskega antialergičnega lepila. 

Takoj po nanosu nalepka oddaja frekvenco direktno na naelektreno molekulo v telesu. Živčni sitem ujame to frekvenco in začne s samozdravljenjem in samoregulacijo vseh sistemov. Popravljamo frekvenco brez aparatov in kemije, zato nima stranskih učinkov in kontraindikacij.

 Terapija pomagala pacientom, ki imajo bolečine, vnetja, degenerativna obolenja in otekline. Zelo je uporabna tudi pri športnih aktivnostih, ker poveča vzdržljivost in hitro regeneracijo.

Več na: http://www.aminohealthcare.com/

              https://www.anfcourses.com/worldwide-main-page

            

Telesna psihologija – Core Evolution

Obravnava posameznika celostno. Fizična struktura telesa se razvije tudi na podlagi  psihološke zgodbe posameznika, prav tako lahko nastanejo določene fizične bolečine, ki nimajo mehanskega vzroka. Čustva in občutke pogledamo iz vidika dojemanja notranjega in zunanjega sveta posameznika. Pomagamo posamezniku povezati razum, čustva in zavest v eno harmonično celoto preko katere lahko samostojno uresničuje svoje želje in cilje.

Svetujemo vsem, ki imajo spodnje simptome:

 • ponavljajoče bolečine v hrbtenici in mišicah

 • astmo

 • alergije

 • tesnobnost in panične napade

 • depresije

 • zvišan pritisk

 • post-travmatski sindrom

 • motnje hranjenja

 • sindrom izgorelosti itd.

Terapevtska obravnava skolioze

Konzervativno zdravljenje skolioz pomeni individualno obravnavo oziroma kombinacijo specifičnih korektivnih vaj  s steznikom. Pri manjših krivinah od 20°, pa brez steznika. Korektivne specifične vaje za skoliozo so namenjene otrokom in odraslim kot samostojna terapija, podporna terapija pri nošnji steznika, v času opuščanja steznika, priprava na operacijo in prav tako korekcija ramenskega in medeničnega obroča. SEAS in BSPTS- Schroth metodi  izvaja pri nas fizioterapevtka, ki je certificirana iz obeh metod.

Please reload

 

Rehabilitacijski program vaj

 • po poškodbah

 • priprava na operacijo

 • po boleznih (kap, multipla skleroza, revmatoidni artritis, ...)

 • kronične bolečine v hrbtenici, skoljoze, ...

 • za starejše (ravnotežje, oslabele mišice, ...)

Vsak prvi posvet opravimo brezplačno. Z mesečno karto, pa si zagotovite profesionalnega fizioterapevta VSAK DAN!

Skupinske terapevtske vadbe

Skupinske terapevtske vadbe so namenjene za korekcijo, vzdrževanje in preventivo. Vključujejo vse elemente sodobnega dojemanja in znanja iz področja hrbtenice in biomehanike celega telesa. Brez dobrega in usklajenega delovanja vseh mišičnih skupin ne moremo preprečevati deformacij in okvar celotnega gibalnega sistema.

Telovadba za dobro držo po metodi spiralne stabilizacije (SMS)

Metoda spiralne stabilizacije ponuja povrnitev naravnega gibanja, izgubljene harmonije mišic in pravilne podpore drže. Pri večini vaj je trend poravnave hrbtenice v centralizirano os in podaljšanje hrbtenice navzgor. 

Pri vadbi se uporablja posebno oblikovana elastika. Elastika omogoča gibanje proti nizkemu uporu, ki je potreben za aktivacijo stabilizacijskih mišičnih verig. Ta učinek nam da možnost, da okrepimo in podaljšamo vse pomembne mišične skupine v roku 10 minut. Za vse tiste,ki trpite za bolečino v hrbtu in tiste, ki bi želeli take bolečine in poškodbe preprečiti kljub pretežno sedečemu načinu življenja.

Telovadba za skoliozo

Začetne obravnave so individualne, nato ponujamo možnost izvajanja vaj tudi v manjših skupinah.

Fizioterapevtka izvaja vaje po metodi SEAS in BSPTS- Schroth. Namenjeni sta otrokom s skoliozo, z namenom zaustavitve oz. izboljšanja krivine in simetrije trupa ter odraslim s skoliozo, za preprečevanje slabšanja drže, izboljšanje stabilnosti hrbtenice in zmanjševanje bolečin v hrbtenici.

Individualne vadbe

- pri osebah z bolečinami
- prilagojen program za posameznika

- prilagojen program za skoliozo

Terapevtska vadba za moške

Vadba je primerna vzdrževanje in preventivo. Vključujejo vse elemente sodobnega dojemanja in znanja iz področja hrbtenice in celega telesa. Brez dobrega in usklajenega delovanja vseh mišičnih skupin ne moremo preprečevati deformacije in okvare celotnega gibalnega sistema.

Vadba za nosečnice

Večina žensk, ki so redno telovadile celo nosečnost, je imela krajši porod, manj carskih rezov in mišični tonus dojenčkov je bil boljši od žensk, ki niso telovadile.Telovadba pa pomaga tudi pri ohranjanju normalne telesne teže, dobrem počutju in zmanjša nosečniške težave, kot so: otekanje nog, slabost, bolečine v križu, krči v nogah, utrujenost itd.

S telovadbo v času nosečnosti pričnete takoj, če ste bile vseskozi aktivne. Če pa ste bile telesno neaktivne priporočamo po 3.mesecu nosečnosti. 

Poporodna vadba

Z vodeno in usmerjeno vadbo mamici omogočamo povrnitev telesne drže v prvotno stanje. Del vadbe je posvečen tudi otrokom kjer spremljamo njegov fizični in motorični razvoj.

Kundalini joga

Kundalini joga je ena od 7 zvrsti mednarodno priznanih tradicionalnih jog in je energična in hitra oblika vadbe, ki v kratkem času omogoča osvojitev osnov in doseganje učinkov vadbe.  

 

Ta zvrst joge združuje uspešne tehnike, ki prihajajo iz različnih religij in disciplin, kombinira različne tehnike dihanja (pranajamami), vaj (asanami), meditacij in manter. Lahko jo začne prakticirati kdorkoli in kadarkoli, brez potrebnega predznanja ali kondicije.

 

S kundalini jogo:

-        Krepimo umski, živčni in žlezni sistem, tako da smo tako fizično in psihično pripravljeni na izzive     današnjega časa in lažje funkcioniramo v vsakdanjem realnem življenju,

-        Dvigujemo svojo življensko energijo,

-        Omogoči boljše funkcioniranje posameznega dela telesa ali skupine fizičnega telesa;

-        Izboljša se naša intuicija, ki nam pomaga pri sprejemanju odločitev z bolj nevtralnega uma;

-        Pomaga pri umiritvi uma in očiščenju podzavesti;

-        Dosežemo jasno razmišljanje, stvari lahko pogledamo še z drugih zornih kotov;

-        Zmanjša se občutek depresije in izboljša čustveno odzivanje;

-        Zmanjšuje strah in spremenimo (negativni) način razmišljanja ali spremenimo vzorce razmišljanja iz preteklosti;

-        Počutimo se mlajše, poviša se nam nivo seratonina, hormona sreče.

 

Kitajske veščine

WUDANG KUNG FU

 

Je kitajska borilna veščina, nastala v gorovju Wudang. Zanjo je značilno, da je notranja moč pomembnejša od fizične. Treningi so nekontaktni. Primerna je za vse, ki želite fizično spretnost oplemeniti z mehko, notranjo močjo.

TAIJIQUAN

 

Je kitajska borilna veščina, ki jo izvajamo kot meditacijo v gibanju, ob upoštevanju borilnih elementov.

QIGONG

 

Je veščina za ohranjanje in krepitev zdravja. Primerna je za vse starosti. Je dokaj enostavna za izvajanje in pomnjenje, prijazna telesu, saj so gibi naravni. Za vadbo niso potrebne posebne fizične sposobnosti.

BAGUAZHANG

Je ena izmed temeljnih Wudang borilnih veščin. Navzven jo lahko prepoznamo po hoji v krogu ob izvajanju različnih gibalnih figur.

Please reload

 

Telovadba za nosečnice

Večina žensk, ki so redno telovadile celo nosečnost, je imela krajši porod, manj carskih rezov in mišični tonus dojenčkov je bil boljši od žensk, ki niso telovadile.Telovadba pa pomaga tudi pri ohranjanju normalne telesne teže, dobrem počutju in zmanjša nosečniške težave, kot so: otekanje nog, slabost, bolečine v križu, krči v nogah, utrujenost itd.

S telovadbo v času nosečnosti pričnete takoj, če ste bile vseskozi aktivne. Če pa ste bile telesno neaktivne priporočamo po 3.mesecu nosečnosti. 

Priporočilo:

- SHIATSU masaža za nosečnice po 36. tednu za lažji porod
- tretmaji za otečene in težke noge

- ANF nalepke za hitrejši porod

Predavanja za nosečnice in partnerje

Teme predavanj:

 

 • PRIPRAVA NA POROD IN HANDLIG (mag. Maja Fortunat, viš. fizioterapevtka, shiatsu terapevtka)

 • RADOST IN IZZIVI DOJENJA (Tanja Potočnik, dipl.prof.šp.vzg., bivša svetovalka pri Mednarodni zvezi za dojenje, obporodna spremljevalka - dula CD(DONA) 

 • OTROKOVO PRVO LETO IN NOVI ODNOSI V DRUŽINI( Špela Šoštarič, univ.dipl.psih., psihoterapevtka)

 • RAZUMEVANJE OTROKOVIH POTREB V ZGODNJEM OBDOBJU (dr. Aleksander Zadel, univ.dipl.psih.,)

Mamice in dojenčki po porodu

 • tečaj masaže za dojenčke od 3. meseca dalje (trije obiski) ali od rojstva (individualno)

 • poporodna telovadba za mamice z dojenčki 2x na teden

 • kranio-sakralna terapija za dojenčke (zategnjen vrat, pretirano jokanje, motorične težave, ramena nazaj, dviganje na prstke, nepravilni refleksi, nogice obrnjene navznoter/navzven ...)

Please reload

 

Infrardeča kabina

Infrardeča kabina omogoča, da pri nizkih temperaturah, 35 C, z infrardečim toplotnim sevanjem dvignemo temperaturo krvi za 1. stopinjo in tako sprožimo močno reakcijo telesa v obliki  znojenja brez obremenitve srca in krvnega obtoka.
S pomočjo infrardeče globinske toplote lahko dosežemo naslednje učinke:
- krepitev  imunskega sistema
- pospešimo snovno izmenjavo, razstrupljanje, odvajanje in prekrvavitev
- zmanjšamo mišične napetosti in različne kožne nepravilnosti
- pomagamo pri zmanjšanju in ohranjanju telesne teže
V našem studiu uporabljamo infrardečo kabino tudi v kombinaciji z drugimi terapevtskimi programi.

Masaža z vulkanskimi kamni

Masiramo s segretimi naravnimi vulkanskimi kamni po celem telesu, predvsem pa se osredotočimo na meridiane in pospešimo pretok energije in cirkulacije. Svetujemo jo osebam, ki so mišično pre-napete ali imajo katero od oblik mišičnih bolezni (fibromialgija).

Klasična masaža

Klasična masaža uporablja različne tehnike gnetenja in gladenja mišic z namenom, da prekrvavi različna tkiva in tako deluje blagodejno na celo telo. Sprošča mišice in živčni sistem, poveča pretok limfe in krvi po celem telesu in tako ublaži simptome stresa in prenapetosti. Maser uporablja olje ali maslo, da roka lepše drsi po koži in ta dodatno  nahrani kožo.

Shiatsu terapija

Shiatsu terapija je fizioterapija Vzhoda. Prihaja z Japonske in temelji na kitajski medicini 12-ih meridianov ter na številnih akupresurnih točkah. Pritiski po meridianih in akupresurnih točkah po celem telesu vzpostavljajo energetski pretok preko mišic in kože do notranjih organov, žlez in živčevja. Nemoten pretok energije po celem telesu zagotavlja zdravje telesa in duha.

 Shiatsu vedno ponuja odgovor v celoti. Ima razdelano diagnostiko in terapijo.

Pridite in izkoristite naraven način ohranjanja in vzpostavljanja zdravja skupaj s svetovanjem o prehrani in vajah. Preko pogovora in dotika odpravlja fizične in psihične težave (bolečine v hrbtenici, mišicah, sklepih, glavobole, živčnost nespečnost, pretirane skrbi in strahove, žalost, utrujenost, stres idr.).

Termo-aroma terapija z masažo

Osebo namažemo z eteričnimi olji (za sprostitev, poživitev…)in jo zavijemo v termo blazino, ki se segreje do 60 stopinj. Oseba se v blazini močno poti, to traja približno 40 minut, kar omogoča čiščenje organizma in pospešitev metabolizma (pri hujšanju). Nato sledi masaža celega telesa.

Refleksna masaža stopal

Masiramo po refleksnih conah na stopalih. Vsaka cona je povezana z enim organom, ki ga tako stimuliramo k boljšemu delovanju. Na stopalih se zaradi nepravilnega delovanja določenega organa nakopiči sečna kislina, ki jo z masažo poskušamo razbiti.

Please reload